انت غير مسجل لدينا يشرفنا انضمامك الينا
اضغط على زر تسجيل وتمتع بكل ماهو جديد وحصرى
مع تحيات اسره منتدى ابناء الدروتين
انت غير مسجل لدينا يشرفنا انضمامك الينا
اضغط على زر تسجيل وتمتع بكل ماهو جديد وحصرى
مع تحيات اسره منتدى ابناء الدروتين
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخولالدليل
 
 
نصائح مطبخية(ارجو التثبيت) 408793691

 

 نصائح مطبخية(ارجو التثبيت)

اذهب الى الأسفل 
3 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
sad eyes
وسام التميز
وسام التميز
sad eyes


عدد الرسائل : 539
العمر : 36
العمل/الترفيه : طالبه
المزاج : ###
تاريخ التسجيل : 26/03/2009

نصائح مطبخية(ارجو التثبيت) Empty
مُساهمةموضوع: نصائح مطبخية(ارجو التثبيت)   نصائح مطبخية(ارجو التثبيت) Emptyالإثنين مارس 30, 2009 1:09 pm

السلام عليكم
انا شفت الموضوع ده فى احد المواقع
فقلت اجيبه لكم وخاصه بعد ما اتضح ان اعضاء المنتدى اللى معزومين فى المطبح
اخرهم يعملوا شاى وكمان بينسوا يحطوا سكر
فياريت يقروا الموضوع ويتعلموا منه
ودى كانت بعض الاسئله الموجوده على الموقع


نصائح مطبخية(ارجو التثبيت) Kamar_00

تعالوا نشوف الأسئلة كانت إيه؟

وإيه هو الحل المفيد ؟!



السؤال الأول
ليه البفتيك بيطلع ناشف؟!


نصائح مطبخية(ارجو التثبيت) Kamar_01

ساعات كتير لما آجي أحمر أو أشوي شرائح البفتيك تتطلع ناشفة معايا بالرغم من إني لما باكلها بره بتكون طرية فياريت أعرف حل للمشكلة دي؟!
شوفي يا قمر لو عايزة البفتيك يطلع طري معاكي زي اللي بتاكيله بره يبقى ياريت تضيفي معلقتين خل إلى تتبيلة البفتيك وتخلطيها بالفتيك لمدة 5 ساعات.. بعد كده تشويه أو تقليه وهتلاقيه بقى طري وطعمه في منتهى الجمال..
السؤال الثاني
ليه الثوم مش بيتقشر بسهولة؟!


نصائح مطبخية(ارجو التثبيت) Kamar_02

ياريت حد يرد عليّ أنا كل ما آجي أقشر ثوم ضوافري تتكسر لأن قشر الثوم اللي عندي ناشف وبيتقشر بصعوبة لدرجة إني كرهت أي أكل فيه ثوم علشان مشكلة التقشير دي يا ترى فيه حل؟!

الحل بسيط جدا كل اللي عليكي أنك تنقعي الثوم اللي إنت عايزة تقشيريه في الميه البادرة لمدة عشر دقائق وبعد كده تطلعيه وهتلاقيه بيتقشر بمنتهى البساطة.

السؤال الثالث
ليه جلد الفراخ المجمدة بيتشقق وأنا بسلقها؟!


نصائح مطبخية(ارجو التثبيت) Kamar_03

أنا على طول بشتري فراخ مجمدة وكل ما آجي أسلقها ألقى جلدها اتشقق المشكلة لما يكون عندي عزومة بيكون شكل الفراخ مش حلو خالص، كمان ساعات طعم الفراخ بيطلع مش حلو، وبيكون بين اللحم والعظم فيه آثار للدم؟!
واضح جدا يا قمر إنك لما بتطلعي الفراخ من الفريزر بتحطيها في الميه السخنة على طول ودي حاجة غلط جدا بتقع فيها ستات كتير... والمفروض إن الفراخ أو اللحمة أو الأسماك المجمدة تخرج من الفريزر وتحطيها في حلة على ترابيزة المطبخ وتسيبيها لغاية لما التلج اللي فيها يفك من نفسه..

طبعا دلوقتي بتقولي بينك وبين نفسك إن كده هتاخد وقت كبير وعلشان تتغلبي على مشكلة الوقت دي يبقى يا ريت تخرجيها من الفريزر بالليل وتحطيها في التلاجة وقبل ما تسويها ب 3 ساعات تخرجيها وتسيبيها شوية وهتلاقيها فكت كل التلج اللي فيها وبكده تقدري تستعمليها زي ما أنت عايزة.

واوعي تسمعي كلام حد يقولك إنك تغسليها بميه سخنة لأن الحركة دي برضه هتخلي جلدها يتشقق ويبقى طعمها مش حلو.
وفيه حاجة كمان ممكن تعمليها علشان تخلي طعم الفراخ المجمدة حلو وهي إنك تحطي بصلة مقشرة ومقطعة إلى أربع تربع مع الفراخ وأنت بتسلقيها.

السؤال الرابع
ليه الأكل بياخد سواء كتير على النار؟!


نصائح مطبخية(ارجو التثبيت) Kamar_04

مش عارفة ليه كل ما آجي أعمل أكل ألاقي الأكل بياخد وقت طويل معايا مش عارفة ليه لدرجة إني زهقت من موضوع إني أدخل المطبخ ده؟!
شوفي يا قمر علشان الأكل ما ياخدش وقت طويل منك على البوتوجاز يبقى يا ريت ماتحطيش الملح والأكل لسه ما استواش...واستني لما الأكل يقرب يستوي وبعد كده ضيفي إليه الملح والفلفل اللي أنت عايزاه وعلى فكرة الحركة دي هتختصر وقت الأكل معاكي وهتحافظ على القيمة الغذائية للأكل...

كمان ياريت ما تفضليش تفتحي الغطاء اللي على الأكل كل شوية لأن الحركة دي هي كمان بتخلي الأكل ياخد وقت طويل على النار وكمان ممكن تتسبب في فقدان الخضروات للقيمة الغذائية اللي فيها..

واوعي تسمعي كلام حد يقولك أنك تضيفي "بيكربونات الصودا" على الطعام علشان يستوي بسرعة لأن الموضوع ده بيؤدي إلى فقدان الخضروات للكثير من الفيتامينات اللي موجودة فيها.

السؤال الخامس
ورق العنب طلع خشن اوي؟!


نصائح مطبخية(ارجو التثبيت) Kamar_05

أنا اشتريت ورق عنب بس الورقة بتاعته طلعت خشنة اوي مش عارفة أعمل إيه أرميه وأشتري غيره؟!
علشان تتخلصي من المشكلة دي يا ريت تضيفي إلى مية سلق ورق العنب معلقة كبيرة ملح ومعلقتين زيت ذرة أو عباد الشمس، واوعي تنسي وأنت بتسويه تعصري عليه عصير ليمونة وهتشوفي الفرق بنفسك.
السؤال السادس
الجمبري ليه ريحة مش بحبها؟!


نصائح مطبخية(ارجو التثبيت) Kamar_06

أنا بحب الجمبري جدا بس المشكلة إني وأنا باسلقه أو أقليه بشم ريحة مش حلوة مش عارفة ليه؟
الحل بسيط جدا كل اللي عليك تغسلي الجمبري كويس اوي وتعصري عليه عصير ليمون كتير وبعد كده تغسليه كويس وتتبليه بتتبيلة "الثوم بالملح والكمون والفلفل الأخضر" وتضيفي إليه أوراق الكرفس الأخضر المقطع قطعا صغيرة...وهتشوفي الفرق بنفسك..
السؤال السابع
ازاي أعرف إن الزيت سخن؟!


نصائح مطبخية(ارجو التثبيت) Kamar_07

أنتم قلتوا المرة اللي فاتت إن الزيت لازم يتقدح على النار كويس علشان أقدر أحمر فيه الفراخ أو البطاطس طيب ازاي أعرف إن الزيت اتقدح لأني مرة سبته على النار لغاية ما اتحرق؟!
كل اللي عليكي تحطي الزيت على النار وبعد مرور خمس دقائق تضيفي إليه قطعة صغيرة بطاطس ولو احمرت في الزيت يبقى كده الزيت اتقدح كويس وتقدري تحطي الفراخ أو اللحمة اللي أنت عايزاها.
السؤال الثامن
ليه طعم القرنبيط بيطع مش حلو؟!


نصائح مطبخية(ارجو التثبيت) Kamar_08



ليه كل ما آجي أعمل قرنبيط يطلع طعمه مش حلو؟!
علشان تحصلي على طعم حلو للقرنبيط زي ما أنت عايزة يبقى ياريت تضيفي إلى مية السلق "معلقة كمون ومعلقة ملح" علشان يدوا للقرنبيط طعم حلو وريحة حلوة.
السؤال التاسع
الببيض بيفرقع وهو بيتسلق؟!


نصائح مطبخية(ارجو التثبيت) Kamar_09

مش عارفة ليه كل ما آجي أسلق البيض يفرقع مني وهو في المية على البوتوجاز؟!
أكيد جبتي البيض من التلاجة وحطيتيه في الميه السخنة علشان كده فرقع وعلشان تتخلصي من المشكلة دي يبقى يا ريت تطلعي البيض الأول من التلاجة وتسيبيه شوية لمدة نص ساعة وبعد كده تحطيه في حلة فيها ميه من الحنفية وتضيفي إليه معلقة ملح وبعد كده تحطيه على النار.
السؤال العاشر
ليه الزيت بيتطاير شمال ويمن وأنا !بقلي؟


نصائح مطبخية(ارجو التثبيت) Kamar_10

أنا كل ما آجي أحمر أو أقلي حاجة ألقى الزيت بيتطاير شمال ويمين لدرجة ان ايدي بقى كلها حروق من آثار الزيت؟!
شوفي يا قمر لو عايزة تتخلصي من المشكلة دي نهائي يبقى لازم في الأول تصفي أي حاجة هتحمريها من أي آثار للميه وبعد كده تحطيها في الزيت، وأنت بتحطيها في الزيت تحطيها بالراحة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
M_S7AWKY22
exellant
exellant
M_S7AWKY22


عدد الرسائل : 154
العمر : 33
الموقع : M_S7AWKY22@YAHOO.COM
العمل/الترفيه : طالب
المزاج : عادي
تاريخ التسجيل : 12/03/2009

نصائح مطبخية(ارجو التثبيت) Empty
مُساهمةموضوع: رد: نصائح مطبخية(ارجو التثبيت)   نصائح مطبخية(ارجو التثبيت) Emptyالإثنين مارس 30, 2009 9:42 pm

ارجو التثبيت
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
adminstrator
Admin
Admin
adminstrator


عدد الرسائل : 1022
العمر : 51
العمل/الترفيه : محاسب
تاريخ التسجيل : 27/01/2009

نصائح مطبخية(ارجو التثبيت) Empty
مُساهمةموضوع: رد: نصائح مطبخية(ارجو التثبيت)   نصائح مطبخية(ارجو التثبيت) Emptyالإثنين مارس 30, 2009 9:44 pm

مشكورةةةةةةةةةةةةةةةةةةةةةةةةةةةةةةةةة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
نصائح مطبخية(ارجو التثبيت)
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» Zoom In!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!(ارجو التثبيت)
» سلسلة العظماء(ارجو التثبيت)
» لو مراتك دكتورة انا بحذرك(ارجو التثبيت)
» مسابقة قرآنيةللتعرف على ديننا الحنيف ارجو التثبيت
» يا فتيات المنتدى ...... تعالوا نتعارف..... و لا ايه؟(ارجو التثبيت)

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
 :: قسم المرأه :: اطباق شهيه-
انتقل الى: